Notariaat

Kandidaat-notaris Ondernemingsrecht

Vast / Tijdelijk

32 uur per week

Rotterdam

Introductie

Voor een informeel middelgroot notariskantoor in Rotterdam zijn wij op zoek naar een enthousiaste Kandidaat-Notaris voor de sectie Ondernemingsrecht. Het team staat echt open voor versterking, iemand die past binnen een modern, jong en enthousiast team. Parttime werken, een eigen kantoorruimte en gratis parkeren voor de deur is in ieder geval wat er op jou te wachten staat. Door een brede cliëntenkring en jaren aan opgebouwde ervaring, kun jij hier jezelf echt breed ontwikkelen binnen het Ondernemingsrecht. Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Lees dan snel verder! 

Organisatie

Het is een middelgroot notariskantoor met twee vestigingen, maar jij komt te werken op de moderne vestiging in Rotterdam. Bij dit notariskantoor kunnen cliënten terecht voor een op maat gesneden advies op zakelijk en persoonlijk gebied. Ze adviseren particulieren en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. De insteek is om persoonlijk contact te hebben met cliënten, vlotte en tijdige ondersteuning te bieden met een gespecialiseerde en servicegerichte, vriendelijke houding. Er zijn drie notarissen werkzaam, vier kandidaat-notarissen en ongeveer 20 medewerkers.

Het kantoor heeft een informele bedrijfscultuur, er is weinig verloop onder het personeel en ze werken met het systeem Codex/Van Brug. Een informele en gezellige bedrijfscultuur past bij jou en je vindt een gezonde work-life balance belangrijk waarbij er niet wordt overgewerkt. Er is een open en vriendelijke cultuur op kantoor en het is zeker niet te formeel. Omdat ze aangesloten zijn bij netwerk notarissen is er veel kennis in huis. Daarnaast kun je sparren met de overige kandidaat-notarissen en notarissen en is er altijd ruimte voor overleg en begeleiding. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat jij ook het aanspreekpunt wordt en dat je de rest van de medewerkers uit jouw team kunt helpen met vragen. Ten slotte is er een gezellig winkelcentrum in de buurt gevestigd en kun je met de auto naar kantoor, want er is gratis parkeergelegenheid op loopafstand aanwezig.

Functie

Als Kandidaat-Notaris op de sectie Ondernemingsrecht word jij echt de rechter hand van de notaris. Het is een jonge ambitieuze notaris die samen met jou de Ondernemingsrechtpraktijk wil runnen. Je gaat cliënten adviseren op het gebied van nationale en internationale zaken. De focus ligt op ondernemingen in het midden en kleinbedrijf, maar ze hebben ook een aantal grote klanten. De Ondernemingsrechtpraktijk heeft zich ontwikkeld tot een brede, uitdagende praktijk met veel vaste cliënten. Fusies, splitsingen, oprichtingen en aandeelhoudersbesluiten zijn jou niet onbekend.

Op de dagen dat de notaris niet aanwezig is op kantoor, dat is in ieder geval de donderdag, dan ben jij het aanspreekpunt en kun jij de vragen beantwoorden van de rest van de collega's op de sectie Ondernemingsrecht. Het team bestaat uit één notaris, één kandidaat-notaris, een werkstudent, drie ervaren medewerkers die ook akten maken en een secretaresse voor de administratieve ondersteuning. Er is veel ruimte om te sparren met collega's en de deur staat altijd open bij de notaris. Ten slotte is er ruimte om door te groeien en kun jij bij dit kantoor zelfs toegevoegd notaris worden als je dit zou willen.

Dit zijn de werkzaamheden als Kandidaat-Notaris:

Het opstellen en uitwerken van akten voor de cliënten op de sectie Ondernemingsrecht;

Eerste aanspreekpunt voor cliënten in de dossiers;

Contact met cliënten en andere partijen;

Voeren van cliëntbesprekingen;

Advies geven aan cliënten en onderzoek doen in de dossiers;

Met jouw kennis ben je een sparringpartner voor de rest van het team en de notarissen.

Functie-eisen

Ervaring heb jij al binnen het Ondernemingsrecht en je wil graag een stap zetten naar een gemoedelijk middelgroot kantoor in Rotterdam. Belangrijk is:

Jij hebt minimaal 4 jaar ervaring als Kandidaat-Notaris;

Een afgeronde beroepsopleiding en ervaring met waarnemen;

Woonachtig in regio Rotterdam;

Jij bent enthousiast en past binnen een jong team;

Een goede work-life balance spreekt jou aan, hier wordt niet over gewerkt;

Drie tot vijf dagen per week beschikbaar (parttime is mogelijk).

Aanbod

Je treedt direct in dienst bij dit gezellige notariskantoor en ontvangt een aantrekkelijk salaris, maar dat is uiteraard afhankelijk van je relevante werkervaring en salarisindicatie. Uiteraard wordt dit tijdens de gesprekken uitvoerig doorgesproken en kun jij jouw wensen en arbeidsvoorwaarden doorgeven. Voor Kandidaat-Notarissen met minimaal 4 jaar ervaring en een afgeronde beroepsopleiding ligt het salaris in ieder geval tussen de € 3.200,- en € 4.800,- bruto op fulltime basis. In overleg zullen wij in ieder geval samen met jou kijken naar een passend salaris en de overige secundaire arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een bonus, reiskostenvergoeding, pensioenvoorziening en vakantiegeld. Daarnaast kun je met de auto naar kantoor komen, want er is gratis parkeergelegenheid op loopafstand. Er wordt niet overgewerkt en parttime werken is ook mogelijk. Ten slotte krijg jij je eigen kamer als Kandidaat-Notaris waar je je terug kunt trekken om rustig aan jouw dossiers te werken.

Inlichtingen

Wil jij graag meer weten over deze vacature als Kandidaat-Notaris? Neem dan contact op met Rinske Buitendijk via het sollicitatieformulier, via rinske.buitendijk@link2match.nl of 06-51477244.

Recruiter voor deze
vacature

Rinske Buitendijk
Eigenaar
06-51477244
rinske.buitendijk@link2match.nl

Solliciteer direct

Persoonsgegevens

Man Vrouw
PDF, DOC, DOCX (max 8 MB)
(max 8 MB)
Toevoegen

Contactgegevens

Motivatie & Bron

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden