BLOG

De vijf leukste legal series op Netflix

29 februari 2024

Jullie kennen ons natuurlijk al als dé recruitment specialist binnen de juridische branche. Maar waar wij ook heel erg goed in zijn is series kijken op Netflix! Op zoek naar een leuke serie over de advocatuur en het recht? I got you! Hoeveel van deze series ken jij al?

LINCOLN LAWYER
Mick Haller is een bijzondere advocaat die een mysterieus verleden heeft. Op een dag erft hij een zaak van een collega-advocaat die is vermoord, waarschijnlijk omdat hij te dicht bij de waarheid kwam. Haller is niet bang dat hem hetzelfde overkomt en hij neemt de zaak aan. Echter, hoe dichter hij bij het vuur komt, hoe meer hij zich lijkt te branden. Een spannende advocatenserie met een goede cast en een storyline waarbij je op het puntje van je stoel blijft zitten.

HOW TO GET AWAY WITH MURDER
Annalise Keating is een briljante en charismatische professor in het crimineel recht. Het vraagstuk wat tijdens haar college centraal staat is ‘Hoe kom je weg met moord’. Wat een fictieve casestudy zal moeten zijn, eindigt in een real life drama waarbij zij en een aantal van haar studenten verwikkelt raken in een moordzaak. De serie houdt je op het puntje van je stoel. Veel spanning en plottwists!

THE RECRUIT
Owen Hendricks is een jonge advocaat die zijn carrière start bij de CIA. Al in zijn eerste week loopt Owen tegen allerlei problemen in de organisatie aan. Er is een groot datalek waarbij er een kans is dat zeer gevoelige informatie uit kan lekken, informatie die voor heel wat problemen kan zorgen. En er is een oud-collega die deze problemen lijkt te veroorzaken omdat ze de CIA wilt exposen. Lukt het Hendricks om dit te voorkomen?

SUITS
Wanneer Mike per ongeluk op het kantoor van Harvey Specter beland terwijl deze sollicitatiegesprekken houdt voor het vervullen van een nieuwe functie bij hem op kantoor, ontstaat er een echte klik tussen deze twee heren. Echter heeft Mike helemaal geen diploma van Harvard zoals hij beweerd en komen de heren samen in heel wat bijzondere avonturieren terecht. Met de alleswetende legal assistant Donna, de ambitieuze paralegal Rachel (Megan Markle), de licht neurotische en achterdochtige Louis en power lady Jessica vormen zij het kantoor waar het allemaal om draait in de serie Suits. Goed acteerwerk, goede teksten en spannende zaken. Een bingewatch waardige serie om (weer) vanaf seizoen één terug te kijken.

PARTNER TRACK
Ingrid Yun is een hardwerkende, jonge advocaat die het probeert te maken bij één van de top advocatenkantoren in New York. Ze is altijd de beste in wat ze doet, maar ze wordt vaak overzien doordat ze zelf vaak wat meer op de achtergrond blijft staan. Zo krijgen mannelijke collega’s die nogal luid en aanwezig zijn vaak kansen die zij meer verdient. Tot het op een dag genoeg is en ze ervoor kiest om echt voor haar droom te gaan: Partner worden bij het advocatenkantoor. Ze is goed op weg totdat er ineens een man op kantoor komt werken waar ze een verleden mee heeft. Raakt ze afgeleid of blijft ze voor haar partnership gaan? Een hele leuke bingewatch, je vliegt zo door de afleveringen heen.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben en wens je veel kijkplezier!

Hartelijke groet,

Cigdem Depeli | Interim Recruiter Link2Match

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden