BLOG

Voordelen van een Recruitment Agency

20 april 2023

Wanneer wij aan tafel zitten bij een klant vragen de notarissen, advocaten of partners vaak hoe wij aan onze kandidaten komen. De arbeidsmarkt is schaars, het is een kandidatenmarkt en wij merken dat weinig mensen nog actief solliciteren. Met ruim 10 jaar ervaring in recruitment binnen de Juridische branche en dan met name de advocatuur en het notariaat, lijkt het soms vanzelfsprekend, maar dat is het natuurlijk niet (altijd).

Ten eerste bouw je een netwerk op van kantoren en kandidaten. De afgelopen 10 jaar zijn Lisa en ik bij ontelbaar veel verschillende advocaten- en notariskantoren langs geweest om deze kantoren te helpen passend personeel te vinden. Hierdoor leer je het kantoor kennen en wanneer wij ook daadwerkelijk een match maken, dan horen wij ook de ervaringen vanuit de kant van de kandidaat. Zo leren wij veel en kunnen wij deze ervaringen delen met onze kandidaten, om ook in het vervolg voor een ander weer een passende match te maken. Wij kennen de branche en de kantoren goed, weten met wie wij wel en niet willen samenwerken en wat passend is voor de kandidaat. Het voordeel is ook dat wanneer wij jarenlang een samenwerking hebben met een kantoor, wij precies weten wat voor type kandidaat past en waar het kantoor enthousiast van wordt. Een waardevolle samenwerking is dan ook erg belangrijk om een succesvolle match te kunnen maken.

Het kost enorm veel tijd om de juiste mensen te werven. Door een gespecialiseerde Recruitment Agency in te zetten kun je effectief de juiste mensen aantrekken voor de openstaande vacatures. Wij zijn met ons team fulltime bezig met de recruitment van geschikte kandidaten binnen een hele specifieke markt. Dat is heel anders, dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een uitzendbureau. Wij spreken continu kandidaten met ervaring binnen de advocatuur en het notariaat en zoeken mensen die qua opleiding en werkervaring aansluiten op de vacatures. Wij zetten betaalde zoekmethodes in om de juiste mensen aan te trekken en te enthousiasmeren voor de openstaande vacatures. Met een persoonlijke benadering en overtuigingskracht proberen wij de juiste mensen te triggeren en te helpen aan een mooie stap in hun carriere. Vooral de “persoonlijke touch” staat hierbij centraal binnen Link2Match en wij proberen echt een band op te bouwen met onze kandidaten. Dit zie je ook aan alle positieve reviews die wij ontvangen van tevreden kandidaten over het wervingsproces.

We zien dat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in 2023 nog steeds hetzelfde zijn. De arbeidsmarkt is en blijft krap, en dat in bijna alle sectoren. Het aantal openstaande vacatures blijft ook in 2023 onverminderd hoog. Vrijwel alle sectoren hebben te maken met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Maar dus ook binnen de juridische branche. Wij noemen dit een “kandidaten markt”. Kandidaten hebben het meer voor het zeggen, stellen hogere eisen en hebben de keuze tussen meerdere opties. Als Recruitment Agency begeleiden wij de kandidaten door dit proces heen en kunnen wij echt gebruik maken van onze adviesfunctie richting de kandidaat. We leggen meerdere passende vacatures voor op basis van onze kennis en expertise en stellen de kandidaat vervolgens voor bij de klanten. Wij merken dan ook dat we meer vanuit de kandidaat werken en een passende match proberen te maken op basis van de wensen van de kandidaat. Dit resulteert dan weer in het vervullen van de vacatures bij onze favoriete klanten. Uiteraard werven wij specifiek voor de vacatures van de klant, maar kijken dus ook vanuit de kandidaat. Een totaalpakket waarmee wij zowel klant en kandidaat faciliteren in hun wensen.

Uiteraard kun je als kandidaat zelf solliciteren bij bedrijven, maar meestal word je niet veel wijzer van een vacaturetekst op een website. Wij kennen de kantoren en kunnen de kandidaten van advies en informatie voorzien. Hierdoor kom je de ins en outs van een bedrijf te weten en bijvoorbeeld de primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, al voordat jij op gesprek gaat. Is er een informele sfeer op kantoor? Kun je casual gekleed naar kantoor gaan? En zijn er thuiswerk mogelijkheden? Dit zijn vragen die wij van tevoren al kunnen beantwoorden en zo kunnen wij samen een selectie maken. Voor een kandidaat is het ook gratis om gebruik te maken van een Recruitment Agency. Dus waarom zou je de opties niet verkennen en jezelf laten adviseren? Wij doen in ieder geval ons uiterste best om op een persoonlijke manier een passende match voor jou te maken!

Voor de klanten geldt eigenlijk ook hetzelfde, aangezien wij nooit vragen om exclusiviteit en werken op basis van no cure no pay. Dit betekent dat je als advocaten- of notariskantoor naast de zoekopdracht bij Link2Match vrij bent om ook via andere wervingsbureau’s te zoeken of zelf lijntjes uit te zetten. Wij staan achter onze kandidaten en proberen op een zo kort mogelijke termijn een aantal passende kandidaten voor te leggen. Uit de praktijk blijkt ook echt dat onze kandidaten veelal worden uitgenodigd door onze klanten en wij veel vacatures (uiteindelijk) kunnen invullen. Door de no cure no pay constructie is het ook zo dat er pas kosten in rekening worden gebracht wanneer een kandidaat in dienst treedt. Er kunnen dus meerdere kandidaten worden uitgenodigd op gesprek en meerdere procedures worden doorlopen, totdat de perfecte match wordt gevonden. In veel andere beroepen wordt er niet gewerkt op basis van no cure no pay, een makelaar dien je ook te betalen voor een opdracht (ook al gaat deze niet door) en sommige wervingsbureau’s rekenen zelfs een vaste fee voor de bemiddeling (zonder een match te maken). Kortom, veel voordelen om een Recruitment Agency in te schakelen om de opties te verkennen en te bekijken wat wij in portefeuille hebben.

Ten slotte vinden wij ons vak heel erg leuk en gaan wij elke dag met veel enthousiasme aan de slag om onze vaste klanten te bedienen en onze kandidaten aan een passende match te helpen! Enthousiasme, doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en een persoonlijke benadering zorgen ervoor dat wij al tientallen succesvolle matches hebben mogen maken vanuit Link2Match.

Mocht je meer informatie willen over het recruitmentproces? Neem dan contact op met ons over de mogelijkheden. Wij helpen je graag aan een passende baan binnen de juridische branche of helpen jouw advocaten- of notariskantoor graag met het invullen van de openstaande vacatures.

Hartelijke groet,

Rinske Buitendijk | Eigenaresse Link2Match

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden