BLOG

Tips: remote werken vanuit het buitenland!

18 november 2022

Elke keer als ik naar het buitenland ga om remote te werken, zijn er mensen die mij een fijne vakantie wensen. Natuurlijk heb je ook vrije tijd om je omgeving te verkennen, maar de main focus zal zijn; het werk! Je kunt niet overal terecht als je van plan bent om op afstand te werken, want je dient rekening te houden met een aantal factoren. In deze blog wil ik jullie graag een paar tips geven om je goed voor te bereiden indien jij ook remote wilt werken vanuit een buitenlandse bestemming!

1. Een goede internetverbinding
In Nederland is dit natuurlijk vanzelfsprekend, maar het is van belang om de internetverbinding te checken alvorens je een accommodatie boekt. Zonder een goede internetverbinding ben je nergens, want anders kun je niet werken!

2. Een goede werkplek
Een ergonomische werkplek is moeilijk te vinden en daarom stip ik aan; een goede werkplek. Wat is een goede werkplek? Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ga daarom bij jezelf na, welke factoren hebben invloed op mijn concentratie met als gevolg de werkprestatie. Je hoeft natuurlijk niet alle middelen te hebben die je op kantoor wel hebt, maar het moet wel comfortabel zijn. Dit is iets om rekening mee te houden. Moet je regelmatig printen/ scannen of ga je lekker op een extra beeldscherm, toetsenbord of muis, zorg er dan voor dat je dit meeneemt.

3. Tijdsverschil
Met Link2Match hebben wij de afspraak om op Nederlandse tijden te werken. Dat is geen probleem als je binnen Europa werkzaam bent of als je bijvoorbeeld naar Zuid-Afrika toegaat, want dan heb je geen tijdsverschil. Echter waren wij in november op Curaçao en dan is het tijdsverschil 6 uur (in de zomertijd) en 7 uur (in de wintertijd). De wekker ging om 05.30 uur en we startten iedere dag om 06.00 uur. Daardoor kun je pas om 12.00 uur (Nederlandse tijd) beginnen en ben je in de ochtend niet bereikbaar voor je klanten. Dat vond ik persoonlijk niet prettig. Momenteel verblijf ik op de Filipijnen en daar start ik om 14.30 uur met werken en dit is 07.30 uur (Nederlandse tijd). Dit vind ik persoonlijk een stuk prettiger, maar dit is ten slotte ook afhankelijk van het feit of je een ochtend of avondmens bent.

4. Jetlag
Heb je snel last van een jetlag? Vlieg dan op vrijdagavond zodat je het weekend hebt om bij te komen. Er is niets zo vervelend om aan te komen en direct aan de slag te moeten. Check daarom goed je vliegtijden en zorg dat je voldoende tijd hebt om in het ritme te komen!

5. Buiten Europa Bundel
Met Link2Match waren wij in eerste instantie aangesloten bij Youfone. We hadden een zakelijk abonnement, maar ze bieden geen “buiten Europa bundel” aan. Dit was voor ons één van de redenen om over te stappen naar een andere provider. Bij KPN kan je heel gemakkelijk de buiten Europa bundel aanzetten en dan heb je 2000 MB/ min/sms voor € 29,99 per maand. Een hele goede oplossing wanneer je voor langere tijd naar het buitenland gaat!

Ik hoop dat ik je hiermee alvast kan voorbereiden op deze spannende stap! Wil je meer tips ontvangen of is er iets waar je zelf tegen aanloopt in de voorbereidingen op het remote werken vanuit het buitenland? Laat het mij vooral weten!

Met vriendelijke groet,

Lisa Marink van Link2Match

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden