q Bijbaan op een advocatenkantoor - Link2Match

BLOG

Bijbaan op een advocatenkantoor

3 januari 2022

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het opdoen van praktijkervaring, dit kan je doen door middel van een bijbaan bij een advocatenkantoor. Het gaat tegenwoordig niet altijd om het hoogste diploma of de hoogste cijferlijsten. Het is vaak een combinatie van praktijkervaring, vooropleiding, cijferlijsten en eigenschappen die jou typeren als mens. Vorig jaar heeft Link2Match een aantal studenten geholpen aan een bijbaan bij een advocatenkantoor.

Wij, Rinske Buitendijk en Lisa Marink, merken dat Young professionals / studenten het lastig vinden om een inschatting te maken wat voor type functie en advocatenkantoor bij ze past. Link2Match is een specialist in het linken van secretarieel en juridisch personeel aan advocatenkantoren in Nederland. Wij doen zaken met de kleine advocatenkantoren tot de middelgrote stadskantoren. Overigens doet Link2Match ook zaken met de grote, internationale kantoren op de Zuidas in Amsterdam. Hierdoor kunnen we écht kijken wat bij je past. Jij spreekt je voorkeuren naar Rinske Buitendijk of Lisa Marink uit en wij maken een selectie op basis van jouw wensen. Jij geeft aan met welke advocatenkantoren je in contact zou willen komen en in overleg met jou brengen wij je onder de aandacht bij één of meerdere advocatenkantoren naar keuze.

Als Student Rechten sta je 1-0 voor op mede rechtenstudenten die geen bijbaan hebben gehad bij een advocatenkantoor. Het is een unieke kans om tijdens je studie praktijkervaring op te doen. Je kan alvast kennismaken met de praktijk en zien hoe een Juridisch Secretaresse, Juridisch Medewerker of Advocaat te werk gaat. Bovendien kan jij als Rechtenstudent praktijkervaring opdoen bij een advocatenkantoor. Je kunt alvast de secretariële taken oppakken die bij een juridisch dossier komen kijken en je kunt ook aanwezig zijn bij besprekingen waardoor er ook veel juridische cases voorbij komen. Kortom, een bijbaan bij een advocatenkantoor staat goed op je cv en is super leerzaam!

Hoe gaat het verder in zijn werking?

Als jij als Rechtenstudent in aanmerking wilt komen voor een bijbaan bij een advocatenkantoor, dan kan je solliciteren op één van onze vacatures als “Werkstudent” of “Bijbaan Advocatenkantoor” of “Juridisch Secretaresse” of je kunt natuurlijk ook een open sollicitatie naar ons versturen. Door het grote netwerk hebben wij doorlopend vacatures als “bijbaan bij een advocatenkantoor”. Onze relaties zijn voornamelijk gevestigd in de Randstad. Je kunt hierbij denken aan de advocatenkantoren die gevestigd zijn in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag.

Wij zien de enthousiaste reacties graag tegemoet en als je vragen hebt over je kansen als rechtenstudent in de huidige arbeidsmarkt, dan helpen wij je natuurlijk ook graag verder!

Ik sluit graag af met de volgende quote: “Jong geleerd is oud gedaan!” 😉

E: info@link2match.nl
T: 06-51777722

Rinske Buitendijk & Lisa Marink | Link2Match

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden