BLOG

Het verschil tussen advocatenkantoren

2 september 2024

Toen ik begon als Recruitment Consultant binnen de juridische sector, en specifiek in de advocatuur, vroeg ik me af: is er echt verschil tussen advocatenkantoren? Het antwoord is een duidelijk: ja!

In de advocatuur zijn er kleinschalige kantoren, middelgrote boutique-kantoren en grote internationale advocatenkantoren. De werkzaamheden en bedrijfsculturen verschillen sterk per type kantoor.

Bij Link2Match werken we samen met alle soorten advocatenkantoren, waardoor we écht kunnen kijken wat het beste bij jou past. Onze focus ligt voornamelijk in de Randstad, met samenwerkingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Daarnaast hebben we ook een netwerk in andere regio’s zoals Gelderland, Utrecht en Noord-Holland.

Kleinschalige advocatenkantoren

Kleinschalige advocatenkantoren hebben vaak een “algemene” praktijk. Hier werken advocaten voor verschillende rechtsgebieden, en als Juridisch Secretaresse of Personal Assistant ondersteun je hen op al deze gebieden. De cultuur is vaak warm en familiair, en je werkt direct met de advocaten en soms de eigenaar. Deze kantoren bevinden zich zowel in grote als kleine steden in Nederland. Hecht je waarde aan een persoonlijke, gemoedelijke sfeer? Dan is een kleinschalig advocatenkantoor misschien iets voor jou.

Middelgrote kantoren

Een middelgroot kantoor telt meestal enkele honderden medewerkers en is vaak opgedeeld in verschillende secties. Als de advocaten zich specialiseren in een specifiek rechtsgebied, spreekt men van een boutique-kantoor. In de grote steden vind je vaak gespecialiseerde kantoren in bijvoorbeeld Ondernemingsrecht, Vastgoed, Strafrecht of Arbeidsrecht. De advocaten en partners hebben veel kennis binnen hun vakgebied.

Werken bij een middelgroot kantoor kan betekenen dat je in een hechte groep werkt binnen een specifieke vakgroep. Je kent vaak alle collega’s van gezicht, wat bijdraagt aan een familiaire en warme werkomgeving. Daarnaast zijn de budgetten doorgaans hoger, wat resulteert in betere salarissen en vaak (eindejaars) bonussen.

Grote internationale kantoren

Tot slot zijn er de grote internationale advocatenkantoren. Link2Match werkt samen met de meest invloedrijke en prestigieuze spelers in de juridische markt. Deze kantoren zijn vaak gevestigd in grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven, en zijn internationaal actief met grensoverschrijdende zaken.

Als Juridisch Secretaresse of Personal Assistant bij een groot internationaal kantoor heb je contact met buitenlandse cliënten en collega’s, wat je functie afwisselend en uitdagend maakt. De culturele verschillen en diverse werkwijzen zorgen ervoor dat geen dag hetzelfde is.

Bij deze kantoren werk je vaak in een specifieke sectie samen met meerdere collega-secretaresses of Personal Assistants, en ondersteun je meerdere advocaten of partners. Soms kun je ook als Executive Assistant aan de slag, waarbij je 1-op-1 voor een partner werkt.

Wat past het beste bij jou?

Als je ervaring hebt als Juridisch Secretaresse binnen de advocatuur, bieden wij 100% baangarantie. We hebben namelijk meer dan 100 vacatures in verschillende grote steden en bij diverse soorten advocatenkantoren in Nederland.

Meld je aan bij Link2Match en verzeker jezelf van de juiste match. Ben je klaar voor een volgende stap in je secretariële juridische carrière? Bezoek dan onze vacaturepagina “advocatuur” of ga direct naar de pagina “Juridisch Secretaresse” voor meer informatie.

Welk type advocatenkantoor past het beste bij jou? Hopelijk heb ik je een beter beeld gegeven van de verschillende mogelijkheden. We kunnen niet wachten om je persoonlijk te ontmoeten en samen te ontdekken wat écht bij jou past.