BLOG

Het salaris van een Notarieel Medewerker

16 november 2021

De hoogte van het salaris van een Notarieel Medewerker is zowel afhankelijk van de leeftijd als de senioriteit van de Notarieel Medewerker in kwestie. Bovendien kan de diversiteit van de taken als leidraad gebruikt worden voor het bepalen van de beloning.

Functieomschrijving Notarieel Medewerker

De term Notarieel Medewerker is een vaag begrip in het notariaat. Er zijn notariskantoren die ook Notarieel Secretaresses de term Notarieel Medewerker toekennen, maar over het algemeen is een Notarieel Medewerker iemand die zelfstandig dossiers/ akten in behandeling neemt. Het takenpakket van een Notarieel Medewerker verschilt ook per notariskantoor. Vaak bij kleinere notariskantoren is een Notarieel Medewerker verantwoordelijk voor de voorbereiding, het inhoudelijke deel en de afwerking van het dossier. In dit geval is de Notarieel Medewerker verantwoordelijk voor de behandeling van A t/m Z van het dossier. Uiteraard gaat het dossier/ de akten nog wel naar de notaris ter controle en uiteindelijk zal de waarnemingsbevoegde kandidaat of notaris de akten ook passeren. Bij de middelgrote tot grote notariskantoren zie je vaker dat een Notarieel Medewerker de eenvoudige akten opstelt. Als de akten afwijken of gecompliceerd zijn, dan worden deze zaken vaak in samenwerking met een notarisklerk of (kandidaat-)notaris in behandeling genomen. De specifieke taken van een Notarieel Medewerker zijn uiteraard ook afhankelijk van het rechtsgebied.

Notarieel Medewerker salaris

Bij de meeste notariskantoren werken ze met een fulltime werkweek van 37,5 uur. Op basis van een fulltime werkweek bepalen wij het salaris van een Notarieel Medewerker. Als startende Notarieel Medewerker verdien je ongeveer tussen de € 2.000,- en € 2.200,- bruto op fulltime basis. Het is belangrijk om rekening te houden met de regio waar je woonachtig bent. Het salaris van een startende Notarieel Medewerker in Amsterdam ligt hoger, dan een salaris van een startende Notarieel Medewerker in Gelderland of Noord-Brabant.

Met een aantal jaar ervaring stijgt het salaris snel. Voor een Notarieel Medewerker met 3 tot 4 jaar ervaring kan je al snel € 2.300,- tot € 2.500,- bruto op fulltime basis verwachten. Als Medior Notarieel Medewerken met 4 tot 5 jaar ervaring kan je zeker € 2.600,- tot € 2.800,- bruto op fulltime basis vragen en als ervaren/ Senior Notarieel Medewerker met 6> jaar ervaring kan je minimaal € 3.000,- bruto op fulltime basis vragen.

Let op: dit is een richtlijn en het salaris van een Notarieel Medewerker blijft lastig te bepalen, omdat er geen CAO van kracht is die van toepassing is in het notariaat. Het salaris van een Notarieel Medewerker is afhankelijk van zowel de leeftijd als het aantal jaar ervaring in het notariaat. Bovendien speelt de diversiteit van de werkzaamheden, de regio en het type notariskantoor ook een cruciale rol.

Bij vragen of advies, neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Stuur een email

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden

De Nieuwsbrief met Vacatureoverzicht wordt maandelijks verstuurd.

Aanmelden Nieuwbrief met Vacatureoverzicht

Contact Info

Link2Match
Van Nelleweg 1
3044 BC Rotterdam

Lisa Marink 06-51777722‬
Rinske Buitendijk 06-51477244

Algemene voorwaarden