BLOG

De mythe van de Zuidas

14 augustus 2024

Vooroordelen en de werkelijkheid voor Secretaresses en Personal Assistants. 

Bij Link2Match merken we regelmatig dat kandidaten terughoudend zijn wanneer de Zuidas ter sprake komt. De Zuidas, het zakelijke hart van Amsterdam, heeft een reputatie opgebouwd die niet altijd positief is. Deze vooroordelen hebben vaak te maken met verhalen over de werkcultuur en de hoge werkdruk, vooral binnen advocatenkantoren. Maar hoe terecht zijn deze vooroordelen eigenlijk voor ondersteunende functies zoals Juridisch Secretaresse of Personal Assistant?

De vooroordelen over de Zuidas

Het gebeurt steeds vaker: zodra kandidaten horen dat een functie op de Zuidas openstaat, bedanken ze vriendelijk. De Zuidas roept beelden op van lange werkdagen, een strakke hiërarchie en een werk-privébalans die in gevaar komt. Deze ideeën zijn vaak gebaseerd op verhalen uit de beginjaren van de Zuidas, toen het gebied nog werd gezien als het domein van grote financiële en Juridische kantoren waar je werkethiek constant werd getest.

Het beeld dat overheerst, is dat van een omgeving waar de werkdruk torenhoog is en waar medewerkers nauwelijks ruimte hebben voor ontspanning en persoonlijke ontwikkeling. Dit beeld, vaak versterkt door de media en mond-tot-mondverhalen, schetst de Zuidas als een plek waar werken gelijkstaat aan “opofferen”. Maar dit was in het verleden vooral realiteit voor Advocaten; voor ondersteunende rollen zoals een Juridisch Secretaresse of een Personal Assistant ligt de werkelijkheid anders.

De werkelijkheid voor Secretaresses en Personal Assistants

Wat veel mensen niet weten, is dat er op de Zuidas een enorme diversiteit bestaat in bedrijfsculturen, vooral als het gaat om ondersteunende functies. Hoewel sommige grote, internationale kantoren misschien voldoen aan het stereotype van lange werkdagen voor advocaten, bieden veel andere kantoren een heel andere werkomgeving voor een Juridisch Secretaresse of een Personal Assistant.

Voor deze ondersteunende rollen profiteer je vaak van een meer persoonlijke benadering en een focus op teamwork, met vaak een betere werk-privébalans. In de rol van Juridisch Secretaresse of Personal Assistant heb je meestal minder te maken met overwerken en heb je de mogelijkheid om te profiteren van moderne arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken. Deze diversiteit in werkculturen betekent dat de Zuidas voor elke professional een geschikte werkplek kan bieden.

Veel kandidaten zijn aangenaam verrast na een kennismaking met een kantoor op de Zuidas, omdat ze merken dat de werkcultuur daar niet altijd overeenkomt met hun verwachtingen. In plaats van een afstandelijke en formele sfeer, ervaren ze een open en toegankelijke omgeving waarin een fijne werkethiek en een gezonde werk-privébalans worden gestimuleerd. Voor een Juridisch Secretaresse of een Personal Assistant biedt de Zuidas een omgeving waarin je carrière en persoonlijke groei hand in hand gaan, voor zowel jong als oud!

Waarom de Zuidas een kans is voor Secretaresses en Personal Assistants

De Zuidas biedt meer dan alleen een indrukwekkende skyline en “grote namen.” Het is een plek waar carrièrekansen en persoonlijke groei hand in hand gaan. De diversiteit aan bedrijven betekent dat er voor elke professional een geschikte werkomgeving te vinden is, ongeacht of je een startende junior bent of een ervaren professional die op zoek is naar een nieuwe uitdaging.

Daarnaast biedt werken op de Zuidas de kans om deel uit te maken van een internationaal georiënteerd systeem. Met kantoren van toonaangevende multinationals en invloedrijke Juridische en Financiële instellingen, is de Zuidas een samenkomst van kennis en expertise.

Voor Juridisch Secretaresses en Personal Assistants die hun carrière willen versnellen, biedt de Zuidas unieke mogelijkheden om in contact te komen met hoog aangeschreven experts en om deel te nemen aan innovatieve en vooruitstrevende projecten.

Conclusie

De Zuidas is dus veel meer dan alleen een samenkomst van grote advocatenkantoren. Het is een veelzijdig zakelijk district waar diversiteit in bedrijfsculturen en kansen centraal staan, vooral binnen de ondersteuning.

Bij Link2Match moedigen we kandidaten aan om verder te kijken dan de vooroordelen en de Zuidas te zien als een plek van mogelijkheden. Overwerken kan nog wel gebeuren, maar voornamelijk bij advocaten, in de ondersteunende rollen is er volop ruimte voor een gezonde werk-privébalans en moderne arbeidsvoorwaarden zoals hybride werken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden op de Zuidas voor een Juridisch Secretaresse of een Personal Assistant zoals jijzelf?

Neem dan contact met ons op. Bij Link2Match begeleiden we je graag naar de volgende stap in je carrière, zonder vooroordelen, maar met een open blik op de toekomst.